Пошук поїздів

Знижки для студентів на залізничні квитки: скільки коштує по студентському?

Скільки коштує квиток на поїзд для студентів?

Знижки на залізничні квитки для студентів визначаються постановою Кабміну України від 1999 року №541 та Правилами перевезення пасажирів, що затверджені наказом Міністерства транспорту та зв'язку від 27.12.2006 №1196.

Зокрема, знижка для студентів на проїзд у поїздах приміського і міжміського сполучення (електрички та пасажирські поїзди) становить 50%, тобто половину вартості проїзда у загальних і плацкартних вагонах, вагонах 2-го та 3-го класу всіх категорій поїздів та всіх типів вагонів електро- і дизельних поїздів підвищеного комфорту (включно з інтерсіті потягами Хюндай та Шкода).

Отже: якщо у вас є студентський квиток, ви маєте право на знижку у розмірі 50% від звичайної ціни на проїзд у поїзді. Це стосується квитків у загальних та плацкартних вагонах, а також у вагонах другого та третього класів поїздів, які курсують на міжміських маршрутах. Дана знижка також діє у вагонах регіональних та приміських поїздів.

Чи потрібній студентський квиток для придбання квитка? 

студентський квиток на поїзд знижки


Для купівлі жд білетів зі знижкою, а також для проїзду в поїзді по білету з такою знижкою, обов'язковим є пред'явлення оригіналу студентського квитка встановленого зразка.

УВАГА: Станом на 2023 рік "Укрзалізниця" приймає цифрові студентські квитки для забезпечення знижок на проїзд. Замість традиційного пластикового документа, студенти мають можливість використовувати цифровий формат через мобільний застосунок Дія під час посадки у потяг.

Завдяки цьому нововведенню, отримати 50% знижку на квиток тепер можливо, пред'явивши цифровий студентський квиток з мобільного додатку Дія. В Укрзалізниці підкреслюють зручність та сучасність такого рішення, адже цифровий студентський квиток надає ті ж самі переваги, що й пластиковий оригінал: ідентифікація особи, підтвердження статусу студента та право на знижки.

Крім того, Укрзалізниця активно використовує інші цифрові документи з застосунку Дія, включаючи ID-картки, біометричні закордонні паспорти, водійські посвідчення та студентські квитки. Пільговий проїзд з цими документами доступний студентам вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації та учням професійно-технічних установ, у т.ч. влітку.

Студенти можуть подорожувати зі знижкою у загальних і плацкартних вагонах, вагонах другого і третього класу міжміського сполучення, а також у регіональних та приміських поїздах. Однак, для проїзду у вагонах вищої категорії, таких як СВ, купе та першого класу (за винятком регіональних поїздів), студентам необхідно сплачувати повну вартість квитка.

Чи діють студентські знижки на залізничні квитки літом?

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2007 року №1403 пільги для студентів діють протягом цілого року, в т.ч. під час літніх канікул. Отже студентський квиток на поїзд влітку також заощадить гроші пасажира.

Чи є знижки для студентів на купейні квитки?

Пільги для студентів на квитки купе, а також жд білети 1 класу потягів Інтерсіті (Хюндай) не поширюються.

Знижки для студентів на поїзд: що треба знати у 2023, 2024 рр.?

Студенти вищих навчальних закладів України у 2023 - 2024 рр. мають можливість скористатися пільгами на проїзд у різних видах громадського транспорту, включаючи потяги, тролейбуси, трамваї, метро, та автобуси. Особливо вигідні умови діють на залізничні перевезення.

Пільги студентам на потяг: як економити зі студентським квитком і отримати знижки

Студентам пропонується 50% знижка на квитки для 2-3 класів сидячих місць та стандартних плацкартних вагонів у приміських та міжміських поїздах. Це важливий економічний аспект для студентського бюджету, що дозволяє полегшити витрати на подорожі між домом та навчальним закладом.

Як скористатися пільгами для студентів для проїзду на поїзді, в т.ч. літом:

Щоб отримати пільгу, студентам необхідно пред'явити студентський квиток під час купівлі білета та при перевірці у вагоні поїзда. При купівлі квитка онлайн, важливо вибрати опцію “Студентський квиток” під час заповнення персональних даних.

Де придбати пільгові квитки студентам

Пільгові квитки можна легко придбати через мобільний застосунок Укрзалізниці, на офіційному сайті та через інші онлайн сервіси. Це надає студентам зручність та гнучкість у плануванні подорожей.

Ці пільги на проїзд зі студентським квитком сприяють доступності освіти та зменшують фінансове навантаження на студентів, що є важливим аспектом соціальної підтримки молоді.

Тема: знижка для студентів на жд білети літом, студентський квиток на поїзд

12 коментарі:

Анонім сказав...

а на поїзд до Мінську дійсна знижка?

Unknown сказав...

чи є ще квитки на поїзд Львів - Сімферополь на 29 липня 2013р?

Анонім сказав...

яким поїздом доїхати з Івано-Франківська до Мелітополя

Анонім сказав...

Чи можна замовити квиток зі Львова на Дебрецен? Система не знаходить назви місця призначення.

Анонім сказав...

о, чувак, мені теж треба зі Львова в Дебрецен! я дивився, що найкраще підходить 15 поїзд. він з 3 серпня їздитиме кожного дня. а вже про вартість потрібно питати на станції

Анонім сказав...

чому не поширюються, як купити квитки купейні по студентському??? Якщо я хочу в купе їхати то як?

Анонім сказав...

Скільки буде стояти білет в Ужгород зі студентським ?

Анонім сказав...

Чи дійсний в Україні міжнародний студентський білет на проїзд у поїздах далекого сполучення, зокрема Київ-Варшава?

Анонім сказав...

Анонім сказав...
чому не поширюються, як купити квитки купейні по студентському??? Якщо я хочу в купе їхати то як?

То за повною вартістю)

Анонім сказав...

ти такий смішний
то їдь за повну вартість, якщо так хочеш в купе

Анонім сказав...

Скажіть будь ласка , скільки коштує квток зі Львова до Жешува І чи можна купити спокійно в касі 9.09.2014 р.

Unknown сказав...

Чи можна по студентському квитку купити білет до Варшави

Дописати коментар

Квитки, ціни на білети, розклад поїздів Львів: